De Medezeggenschapsraad

Via de MedezeggenschapsRaad (MR) kunnen ouders en personeelsleden meedenken en meepraten over wat er op school gebeurt: de MR is een spreekbuis van ouders en personeel. Als overkoepeling van de verschillende Medezeggenschapsraden van de afzonderlijke scholen, kennen we een Gemeenschappelijke MR (de GMR), die zaken behartigt die alle openbare scholen binnen Kits Primair aangaan.

Taken In de MR komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met het beleid in en rond de school. Een greep uit de onderwerpen die in de MR besproken worden:

• het schooljaarplan en de schoolgids
  • de formatie (verdeling van leerkrachten over groepen en activiteiten)

Samenstelling De MR bestaat uit zes gekozen leden: drie personeelsleden en drie ouders. De oudergeleding heeft een zittingstermijn van minimaal drie jaar en wordt door verkiezingen op school gekozen. Wie een kind op onze school heeft kan zich verkiesbaar stellen. De MR komt gemiddeld zes keer per jaar bij elkaar.

De MR heeft bij veel onderwerpen een wettelijk instemmings- of adviesrecht. Dat wil zeggen dat er onderwerpen zijn waarover aan de MR instemming gevraagd móet worden (bijvoorbeeld over het schooljaarplan). En onderwerpen waarover de MR een advies mág uitbrengen (bijvoorbeeld bij wijzigingen in de organisatie van de school). Om standpunt, instemming en advies goed te kunnen bepalen heeft de MR regelmatig overleg met de directeur van de school. Daarnaast informeert de directeur de MR, zodat de raad een eigen oordeel kan vormen en eventueel suggesties voor verbeteringen kan doen.

Een goed contact met alle bij de school betrokkenen – ouders én personeel – is van groot belang. De MR-vergaderingen zijn openbaar. U kunt het jaarverslag raadplegen om een overzicht te krijgen van de werkzaamheden van de MR. Daarnaast kunt u natuurlijk voor vragen, opmerkingen en dergelijke, altijd contact opnemen met een van de MR-leden via het e-mailadres mr.gaderidderschool@kitsprimair.nl .

Download hier het laatste jaarverslag van de MR.

• De samenstelling van de medezeggenschapsraad:
    namens de ouders:
    Martin Zwiers, voorzitter